Rejseregler

Pr. 1 januar 2012 gælder følgende regler for hunde og katte som rejser i EU, herunder nu også Sverige.

  • Dyret skal have et pas som er udfærdiget af en autoriseret dyrlæge.
  • Dyret skal være ID-mærket med microchip (hunde der er tatoveret før 3. juli 2011 med letlæselig tatovering er undtaget).
  • Dyret skal have gyldig rabiesvaccination.
  • Dyret skal være ledsaget af en person.

For hunde som tages med til Irland, Malta, Storbritannien og Nordirland (UK), Finland eller Norge er der fortsat krav om dokumentation for behandling mod bændelorm, højst 120 timer og mindst 24 timer inden tidpunktet for indrejse.

Bemærk endvidere at transitbegrebet for rejse til og fra Bornholm via Sverige bortfalder sammen med indførelsen af de nye regler. Der vil således fremover (fra 1.1.12) gælde de samme regler for hunde, katte og fritter på rejse gennem Sverige til og fra Bornholm som gælder for den generelle indførsel af ovennævnte kæledyr til Sverige.

Rejsereglerne er til nogle lande komplicerede, og kan ændres undervejs i et planlagt forløb. Vi anbefaler derfor, at man altid selv tjekker reglerne for de lande man vil rejse til. Reglerne kan findes på Fødevarestyrelsens hjemmeside, evt. via nedenstående link, og/eller oplyses ved henvendelse til det pågældende lands ambassade. Vi hjælper naturligvis gerne.​​

Læs om regler for rejse med kæledyr


Med venlig hilsen og god rejse
Sct. Jørgensbjerg Dyreklinik

Firmainformation

Sct. Jørgensbjerg Dyreklinik ApS

CVR: 29631379

Adresseinformation

Sct. Jørgensbjerg 27

4400 Kalundborg

Kontaktinformation

Telefon: 5​9 56 57 57

Mail: kontakt@sj-dyreklinik.dk